MEMBANTU RAWAT GASTRIK
 
 
Masalah gastrik akan menyebabkan anda mengalami pedih ulu hati, sesak nafas dan badan dipenuhi angin
yang sukar dikeluarkan.
 
Apakah tanda-tanda gastrik?
 
1. Pedih ulu hati 
2. Kembung perut
3. Tidak lawas membuang air besar. Hanya mengeluarkan najis cair
4. Rasa sukar bernafas dan cepat penat
5. Masih rasa lapar walaupun baru sahaja lepas makan
6. Tidur sering terganggu kerana masalah perut yang tidak selesa
 
Gastrik biasanya bermula dari peringkat ringan dan jika dibiarkan anda berpotensi mendapat gastrik berat
di mana bahagian lapisan perut anda yang menyentuh makanan sudah pun luka.
 
Jika anda masih membiarkan dan mengambil mudah tanpa mencari solusi kepada gastrik berat itu, Gastrik
berat ini jika berterusan akan menjadi gastrik ulser. Gastrik ulser ini boleh dikesan jika anda mula muntah
atau membuang air besar mengeluarkan darah yang dihasilkn dari usus anda yang luka.
 
Ramai orang mengalami masalah gastrik yang menyebabkan pelbagai kesan yang tidak selesa dan 
menyakitkan. Pelbagai jenis gastrik yang disebut oleh pesakit gastrik bagi menggambarkan kesakitan yang
sedang mereka alami seperti:
 
1. gastrik angin
2. gastrik cirit-birit
3. gastrik perut kembung
4. gastrik muntah
5. gastrik pedih ulu hati
6. gastrik pedih perut
7. gastrik angin medu
 
Sebenarnya ini semua menggambarkan kesakitan dan ketidaksekesaan  gastrik teruk yang sedang mereka
alami
 
Fakta mengatakan bahawa  salah satu punca kanser usus adalah dari kesan gastrik yang teruk dan
berpanjangan.
 
Kesan gastrik yang teruk ini menyebabkan anda sukar untuk menjalankan ibadah puasa dan tidak boleh
mengambil makanan sesuka hati kerana kesilapan memilih makanan atau lewat makan akan menyebabkan
anda menderita menanggung gastrik selama beberapa hari.
 
Ini akan menjejaskan aktiviti harian anda terutamanya jika anda terpaksa mengambil cuti sakit sedangkan
anda mempunyai banyak tanggungjawab yang perlu dilaksanakan.
 
Jika di peringkat gastrik teruk ini, anda terpaksa mendapatkan suntikan agar gastrik teruk yang
menyakitkan itu dapat dihilangkan kerana ubat gastrik sudah sukar memberi kesan buat anda.
 
Kebanyakan ubat gastrik di pasaran adalah menyelesaikan masalah gastrik hanya untuk sementara
sahaja dan gastrik akan kembali menyerang anda jika anda terlambat atau tersalah makan.
 
Sampai bila anda ingin bergantung pada ubat-ubatan gastrik yang menyelesaikan masalah sementara?
 
Bukan itu sahaja malah kebanyakan ubat-ubatan kimia tidak bagus untuk untuk organ dalaman anda jika
diambil dalam jangkamasa yang lama.

 
Testimonial 
 
 
 

 

"Dah dua kali saya makan mee korea yang pedas sangat- sangat  tu dan kena gastrik teruk yang sakit tak
boleh tahan. Dua-dua kali tu jugaklah kakak saya panaskan satu cawan FULVICO Functional Drink (FFD)
untuk saya dan saya hirup perlahan-lahan sampai habis. Alhamdulillah,  ia memang membantu rawat
gastrik saya yang hilang dalam masa beberapa minit. Amazing!!!  dan saya akan pastikan FULVICO
Functional Drink (FFD) sentiasa ada dalam rumah saya" kata Johan Ariff, lelaki berumur awal 20-an dan
juga seorang Eksekutif IT di Kuala Lumpur
 
 
" Saya memang ada masalah angin. Perut saya selalu berbunyi kerana angin yang banyak. Dah macam-macam
saya cuba termasuk berjumpa doktor pakar. Doktor mengesahkan saya alah kepada susu yang mengandungi
lastose kerana saya menghidapi masalah 'lactose intolerance'. Susu yang saya minum setiap hari tidak dapat
diproses di dalam perut dan menghasilkan angin yang banyak di dalam perut saya dan mengakibatkan
kembung. Kebanyakan doktor memberi saya ubat angin yang sama diberikan kepada pesakit gastrik untuk
mengurangkan angin di dalam perut saya tetapi tidak berkesan. Saya bersyukur setelah saya mengamalkan
FULVICO Functional Drink (FFD) selama seminggu, angin diperut saya hilang. Saya terus mengamalkan
FULVICO Functional Drink (FFD) dan sehingga sekarang dan InsyaAllah sampai bila-bila", kata Puan Siteh,
seoarang suri rumah dari Temerloh, Pahang
 
 
" Sebelum ni saya sangat risau tentang anak saya, Amira kerana sejak berumur 12 tahun dia memang ada
masalah gastrik teruk. Gastrik angin yang tak pernah habis sampai dia bergantung hidup dengan pil tahan
sakit dari sekolah rendah hingga sekarang dia dah berumur 23 tahun. Macam-macam jenis ubat dan cara
dicuba untuk membantu rawat gastrik teruk dia tapi tak berhasil. Apa yang saya paling risau bila angin
dalam badan Mira dah mula menyerang sendi-sendi terutamanya kaki dia. Sedih bila melihat dia sampai
menggeletar menahan sakit bila gastrik anginnya menyerang. Alhamdulillah selepas saya belikan dia
minuman FULVICO Functional Drink (FFD) ni dan dia amalkan selama lebih kurang sebulan, gastrik angin
dia hilang dan angin dalam badan dia juga dah berkurang. Kini bukan sahaja Mira yang amalkan FULVICO
Functional Drink (FFD) tapi kami seisi keluarga turut amalkannya", kata Puan Noraini, seorang suri rumah
dari Felda Mempaga, Bentong, Pahang
 
 
DISCLAIMER: Kesan adalah berbeza untuk setiap individu bergantung kepada tindakbalas badan mereka terhadap FULVICO Functional Drink (FULVICO Functional Drink (FFD)). 
 
FULVICO Functional Drink (FFD) kaya dengan Asid Fulvic yang memberi banyak kebanyakan kepada
anda seperti yang dinyatakan di atas.
 
Asid Fulvic membantu menambah bakteria baik dalam usus agar antibodi anda dikuatkan.
 
Bukan itu sahaja, malah Asid Fulvic meningkatkan sistem penghadaman dengan mengeluarkan enzim yang
mencukupi untuk proses penghadaman. Apabila sistem penghadaman anda sihat, semua makanan akan
dihadamkan dengan sempurna dan tiada yang tetinggal tanpa dihadam.
 
Sistem penghadaman yang lemah gagal mengeluarkan enzim yang mencukupi untuk proses menghadamkan
makanan yang anda makan, jadi makanan yang tidak dihadam dengan sempurna akan menghasilkan toksin
dalam badan
 
FULVICO Functional Drink (FFD) yang kaya dengan Asid Fulvic paling membantu dalam mempercepatkan
proses penyembuhan luka di dalam usus akibat gastrik ulser.
 
Bagaimana Asid Fulvic membantu mempercepatkan penyembuhan luka usus?
 
Asid Fulvic telah dijadikan oleh Allah dengan pelbagai kebaikan dan dengan saiznya yang 
sangat kecil, ia
mampu menghurai semua mineral, khasiat makanan dan ubat-ubatan dan membawanya masuk terus
ke dalam sel.
  
Ia juga bertindak merangsang sel-sel yang memerlukan penyembuhan agar menerima mineral dan
ubat-ubatan yang dibawa agar penyembuhan penyakit akan jadi lebih cepat, contohnya luka dalaman
dan luaran anda


Testimonial 

"Semalam I terlalu lapar sebab tak makan dari pagi. Pukul 3 petang baru berpeluang nak mencari makanan
yang merangkap lunch dan teatime. Perut tengah terlalu lapar pastu I makan pulak ayam goreng A&W
pedas lada hitam panas-panas dengan Rootbeer Float dia. Memang mengancam sedap tapi lepasa habis je
makan I terus kena serangan gastrik. Perut I kembung dan I asyik membuang air besar najis cair. Kembung
dan cirit-birit bergabung sekali. I terus panaskan FULVICO Functional Drink (FFD) dan hirup perlahan-lahan.
Mula-mula segelas dan bilarasa ia memberi kesan yang ketara bila sakit gastrik I hilang tapi tinggal cuma
rasa kurang selesa di perut. I panaskan lagi segelas dan minum. Alhamdulillah, esoknya bila I bangun pagi,
gastrik, kembung, angin dan cirit-birit hilang", kata Farah Pathia, seorang pelajar Master di UITM Shah Alam
 
DISCLAIMER: Kesan adalah berbeza untuk setiap individu bergantung kepada tindakbalas badan mereka terhadap FULVICO Functional Drink (FULVICO Functional Drink (FFD))
CIRI-CIRI FULVICO FUNCTIONAL DRINK (FFD)
 
 
FULVICO Functional Drink (FFD) tidak mempunyai sebarang bau. Rasanya seperti meminum air putih
atau air mineral 
 
Walaupun kelihatan bewarna hitam tetapi laporan makmal mengesahkan bahawa FULVICO Functional
Drink (FFD) tidak mengandungi sebarang pewarna dan jika ditumpahkan di atas baju bewarna putih,
kesan boleh dicuci dengan mudah dengan hanya menggunakan air sahaja kerana kesan itu tidak melekat
seperti kotoran air kopi
 
Setiap botol kaya dengan Asid Fulvic dan Mineral Organik
 
Apa itu mineral organik?
 
Mineral organik adalah mineral semulajdi yang terhasil dari mendapan tumbuhan berabad lamanya dan
boleh didapati di dalam perut bumi. Mesti digali sekurang-kurangnya 6 meter dalam sebelum menjumpai
mineral ini di kawasan tertentu. 
 
Mineral organik ini jika dimakan akan diserap sepenuhnya oleh sel badan kita.
 
Khasiatnya seperti kita memakan tumbuhan yang ditanam di atas tanah yang subur tetapi malangnya hari
ini sudah tiada tanah subur seperti ini dan kebanyakan tumbuhan yang kita makan tidak mempunyai cukup
mineral kerana ditanam menggunakna teknik pertanian moden.
 
Apa pula mineral bukan organik?
 
Mineral bukan organik pula adalah mineral yang diperbuat daripada batu. Mineral ini lebih murah dan
kebanyakannya digunakan untuk membuat pil vitamin dan mineral serta air minuman mineral yang banyak
di pasaran.
 
Mineral bukan organik ini jika diambil secara berlebihan adalah tidak baik untuk kesihatan badan kita kerana
ia tidak akan dihurai dan diserap dengan sepenuhnya oleh sel. Sisa yang tertinggal akan berkumpul di dalam
badan dan boleh menyebabkan sakit sendi, buah pinggang dan batu empedu.
 
 
FULVICO Functional Drink (FFD) diproses di kilang yang mempunyai GMP di Puchong, Selangor dan
mengandungi bahan semulajadi yang boleh diminum tanpa was-was
 
 
Kandungan Dalam Setiap Botol FULVICO Functional Drink (FFD)
 
1. 77 jenis Fulvic Trace Mineral (Mineral Organik & Asid Fulvic)
 
2.  Air  
 
Campuran kedua-dua bahan semulajadi ini menjadikan setiap botol FULVICO :
 
     i) 100% organik
 
     ii) 0% kalori
 
     iii) 0% karbohidrat
 
     iv) 0% gula
 
     v) 0% kafein
 
     vi) 0% pewarna 
 
     vii) 0% perasa 
 
     viii) 0% gluten  
 
 
FULVICO Functional Drink (FFD) juga kaya dengan Sumber Elektrolit, Antioksidan & Asid Amino
 
Sumber Elektrolit adalah penting untuk mengganti elektrolit yang  hilang semasa menangis
dan berpeluh
 
Elektrolit juga dipanggil sebagai cecair badan di mana jika tidak mencukupi anda mudah
demam dan berpotensi mendapat stroke haba
 
Sumber Antioksidan pula adalah sangat penting untuk mencegah kanser 
 
Sumber Antioksidan membantu membaikpulih sel yang rosak akibat radikal bebas, iaitu racun
yang terhasil daripada makanan dan minuman tercemar serta persekitaran yang kotor dan beracun
 
Sumber Asid Amino adalah sangat penting untuk pertumbuhan tisu dan otot 
 
 
Testimonial
 
 
DISCLAIMER: Kesan adalah berbeza untuk setiap individu bergantung kepada tindakbalas badan mereka terhadap FULVICO Functional Drink (FULVICO Functional Drink (FFD)).
Tawaran Hebat FULVICO Functional Drink
(FULVICO Functional Drink (FFD)
  
Cara minum:
  
1/2 cawan/gelas  (150ml) sekali atau dua kali sehari setiap hari dan lebih baik jika diminum lebih dan tidak
ada had maksimum
 
Boleh diminum terus atau boleh juga ditambah dengan air lain sehingga penuh cawan/gelas 
(Dilarang dicampur dengan air dari sumber paip yang tidak ditapis kerana kandungan Asid Fulvic tidak
digalakkan untuk bercampur klorin)
 
Boleh dicampur dengan air putih atau air berperisa seperti kordial, teh, milo atau sebagainya mengikut
keselesaan individu
 
Boleh juga diminum biasa, sejuk dari peti ais atau dipanaskan di atas dapur (Minum FULVICO Functional
Drink (FFD) panas dapat membantu melegakan gastrik dan cirit-birit  dalam beberapa minit)
 
Untuk pelanggan yang kali pertama mencuba, anda sangat digalakkan untuk meminum setengah  botol
FULVICO Functional Drink (FFD) setiap pagi selama seminggu untuk dapatkan kesan yang cepat dan
berkesan. Ini kerana FULVICO Functional Drink (FFD) akan membantu untuk keluarkan dahulu toksin
dari badan anda

 
Beli Sekarang!
  
Sila klik>>> 
http://fulvicobyerzitehmohd.wasap.my/              
 
Atau Hubungi 
010-2002105 
 
Atau Email ke 
sales@fulvico.my

 
 
Soalan- Soalan Yang Sering Ditanya Oleh Pelanggan FULVICO Functional
Drink (FFD) 
 
1. Kenapa Hitam?
Jawapan : FULVICO Functional Drink (FFD) memang bewarna hitam semulajadi hasil daripada 
gabungan Asid Fulvic, Mineral Organik & Air Hidrogen. Laporan makmal mengesahkan bahawa
FULVICO Functional Drink (FFD) tidak mengandungi sebarang pewarna tambahan. Jika
ditumpahkan di atas baju bewarna putih, kesan akan hilang dengan mudah dan tidak meninggalkan
kotoran seperti air kopi
 
2. Apa Rasa FULVICO Functional Drink (FFD)?
Jawapan: FULVICO Functional Drink (FFD) tidak mempunyai sebarang bau dan rasanya seperti
meminum air putih atau air mineral
 
3. Halal ke?
Jawapan: FULVICO Functional Drink (FFD)  adalah campuran Mineral Organik & Air sahaja.  
Dibotolkan di kilang yang mempunyai GMP di Puchong Selangor. Jadi ia adalah selamat dan boleh
diminum tanpa was-was. FULVICO Functional Drink (FFD) dalam proses mendapatkan sijil halal
dari JAKIM
 
4. Berapa lama berkesan?
Jawapan: Bergantung pada tindakbalas tubuh setiap individu. Dalam masa 1 hingga 3 hari boleh
rasakan kesan pada tubuh badan kita. Kesan yang dirasai mungkin berbeza dari seorang individu
dengan individu yang lain.
 
5. Ibu mengandung boleh minum?
Jawapan : Sekiranya anda memang telah mengamalkan FULVICO Functional Drink (FFD) sebelum
hamil, anda memang digalakkan untuk meneruskan kerana FULVICO Functional Drink (FFD) bagus
untuk kandungan dan tenaga tetapi sekiranya anda ingin mula minum FULVICO Functional Drink
(FFD) semasa mengandung dan tidak pernah mengamalkannya sebelum hamil, anda tidak begitu
digalakkan. 
 
Ini kerana walaupun FULVICO Functional Drink (FFD) bagus untuk kandungan tetapi kita tidak
tahu apa tindakbalas peringkat awal tubuh anda pada FULVICO Functional Drink (FFD). Mungkin
anda akan rasa sedikit pening, mengantuk atau terlalu lapar dan kerap membuang air kecil.
Kesan-kesan ini dikhuatiri mengganggu keselesaan anda yang sedang hamil
 
Jika ingin mencuba ketika hamil, disarankan agar cuba sedikit demi sedikit untuk melihat
tindakbalas pada tubuh terlebih dahulu.
 
6. Apa tindakbalas awal yang biasa dirasai oleh pengguna yang
meminum FULVICO Functional Drink (FFD)?
Jawapan: Tindakbalas adalah berbeza untuk setiap individu. Terutamanya ia bergantung dengan
cara hidup seseorang. Jika individu tersebut banyak mengambil ubat-ubatan dan mempunyai
banyak toksin dalam badan, biasanya tubuh akan mengeluarkan toksin terlebih dahulu. Ada juga
pengguna yang rasa mengantuk di peringkat awal, rasa lapar, letih dan membuang air kecil banyak
kali. 
 
Walaubagaimanapun, ramai juga pengguna yang terus rasa segar dan bertenaga dan kebanyakan
golongan ini adalah golongan yang kerap melakukan aktiviti sukan dan mengamalkan cara hidup
sihat.
 
Apa pun tindakbalas yang dialami, tolong bersabar kerana ia akan berakhir dalam masa lebih
kurang seminggu dan anda akan mula merasai kesan positif yang membahagiakan
 
7. Kanak-kanak boleh minum ke?
Jawapan: Boleh  dan sangat disarankan jika diberi pada anak-anak kecil waktu demam atau sakit.
Suhu akan cepat turun dan kadar makan ubat batuk dan selsema tidak perlu lama kerana akan
lebih cepat sembuh
 
8. Minum waktu bila?
Jawapan: Bila-bila masa sahaja tetapi jika memilih untuk minum sekali sehari bolehlah minum
pada waktu pagi sebelum sarapan
 
9. Siapa yang tak boleh minum FULVICO Functional Drink (FFD)?
Jawapan: Hanya pesakit LUPUS (SLE) sahaja yang tidak digalakkan untuk minum kerana antibodi
pesakit LUPUS menyerang organ dalaman mereka sendiri. Manakala FULVICO Functional Drink
(FFD) pula meningkatkan antibodi kita. Apabila FULVICO Functional Drink (FFD) meningkatkan
antibodi pesakit LUPUS, makin kuat antibodi itu menyerang organ dalaman mereka.
 
10. Boleh minum lebih ke?
Jawapan: Tiada masalah malah digalakkan. Tiada had maksimum kerana FULVICO Functional
Drink (FFD) bukan ubat.
 
11. Bukankah minum banyak sangat mineral tak bagus?
Jawapan : Memang tak bagus jika mineral itu adalah mineral bukan organik kerana ia tidak akan
diserap sepenuhnya oleh sel badan kita dan akan terkumpul dalam buah pinggang dan sendi dan
boleh jadi batu empedu
 
FULVICO Functional Drink (FFD) pula kaya dengan Mineral Organik, jadi boleh diminum banyak
kerana sepenuhnya akan dihurai dan diserap. Malah Asid Fulvic dalam FULVICO Functional
Drink (FFD) akan bantu huraikan semua mineral yang selama ini tak dihuraikan di dalam badan
anda agar dapat diserap. Mana-mana toksin yang ada dalam badan anda akan dibuang oleh Asid
Fulvic. 
 
Jika minum FULVICO Functional Drink (FFD) dengan ubat-ubatan, bukan sahaja ubat itu akan
dihurai dan diserap sepenuhnya, penyembuhan akan lebih cepat dan organ dalaman akan
dilindungi dari bahaya toksin
  
  
Beli Sekarang!
  
Sila klik>>>  
http://fulvicobyerzitehmohd.wasap.my/    
 
atau hubungi 
010-2002105
 
Atau Email ke 
sales@fulvico.my
 
DISCLAIMER: Apa yang dinyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan ulasan pengguna sebenar. Pengguna dinasihatkan menggunakan produk ini seperti arahan. Kesan adalah berbeza untuk setiap individu bergantung kepada tindakbalas badan mereka terhadap FULVICO Functional Drink (FFD). Kami tidak bertanggungjawab kepada sebarang masalah pengguna di atas penggunaan produk ini
Copyright ©2017 FULVICO, All Rights Reserved.