MEMBANTU MASALAH SINUS, ASMA & 

ANTIBODI YANG LEMAH
 
 
Anda mudah dijangkiti demam, batuk, selsema dan kerap diserang asma atau semput terutamanya
bila terkena hujan atau terdedah kepada persekitaran yang berhabuk dan cuaca yang terlalu panas
atau sejuk.
 
Anda selalu tidak selesa setiap pagi akibat kahak yang banyak tersekat di dalam tekak anda dan 
sukar dikeluarkan.
 
Sudahlah mudah dijangkiti tapi paling sukar untuk menyembuhkannya. Kadang-kadang anda terpaksa
menanggung batuk  yang berpanjangan sehingga beberapa minggu. Berbagai-bagai jenis petua dan
ubat telah anda cuba tapi batuk anda tetap berdegil untuk pergi.
 
Batuk biasanya akan lebih teruk di malam hari dan ini akan mengganggu waktu tidur anda dan anda
akan keletihan pada waktu siangnya akibat tidak cukup tidur dan rehat.
 
Tapi anda sendiri tidak pasti kenapa anda terlalu mudah mendapat penyakit dan sukar untuk sembuh.
 
Ini sebenarnya berkait rapat dengan tahap kekuatan antibodi anda.
 
Antibodi adalah daya tahan anda terhadap penyakit
 
Apabila anda mudah dijangkiti penyakit, ia adalah petanda yang menyatakan bahawa antibodi anda
sudah lemah 
 
Jika antibodi anda kuat, anda akan susah mendapat demam, batuk atau selsema walaupun anda menjalani
gaya hidup yang sibuk.
 
Asma atau semput pula berkait rapat dengan saluran pernafasan anda yang dipenuhi lendir yang 
menyebabkan anda tidak dapat bernafas dengan lancar. Penghidap asma akan lebih cenderung mendapat 
asma apabila sudah dijangkiti batuk atau selsema. Ini kerana batuk atau selsema akan mengakibatkan lendir 
berkumpul di saluran pernafasan dan akhirnya mengakibatkan asma atau semput.
 
Semua sistem di dalam badan anda berkaitan antara satu dengan yang lain. Contohnya jika
dalaman anda sihat terutamanya di bahagian usus, sistem penghadaman anda akan sihat dan bakteria baik
akan menguasai mengalahkan bakteria jahat. 
 
Bila sistem penghadaman sihat, kurang toksin dihasilkan dan bila bakteria baik banyak dalam usus,
kekuatan antibodi anda akan meningkat dan anda sukar dapat penyakit
 
Bakteria baik juga akan sentiasa menghantar isyarat kepada otak anda agar selalu tenang dan ceria,
jadi anda akan hidup lebih bahagia tanpa stress.
 
Secara tidak langsung, apabila dalaman anda sihat dan semua sistem berjalan dengan lancar, anda akan
menjadi lebih cergas dan bertenaga dan ini sebenarnya mengurangkan risiko anda menjadi terlalu penat,
kurang rehat dan cepat mendapat selsema dan batuk
 
Kesimpulannya, untuk mengelakkan anda dari mudah mendapat penyakit, anda mesti melakukan perkara
yang boleh membantu anda untuk dapatkan kekuatan antibodi
 
Antara perkara yang perlu anda pastikan adalah:
 
1. Tambah bakteria baik dalam usus
 
2. Membuang toksin dari badan 
 
3. Meningkatkan sistem penghadaman  agar tiada toksin dihasilkan
 
4. Mendapatkan tidur yang berkualiti supaya badan mendapat rehat
yang mencukupi
 
5. Membuang air besar dengan lawas setiap hari
 
6. Memperbaiki Kerosakan Sel Akibat Radikal Bebas
 
FULVICO Functional Drink (FFD) adalah produk yang dapat membantu anda menyelesaikan semua
perkara di atas kerana FULVICO Functional Drink (FFD) adalah minuman yang dihasilkan dari campuran
air dan mineral organik serta kaya dengan Asid Fulvic
 
Bukan itu sahaja, malah FULVICO Functional Drink (FFD) membantu percepatkan kadar penyembuhan
penyakit seperti selsema, batuk dan juga luka di bahagian luaran dan dalaman badan anda
 
Bagaimana?
 
Asid Fulvic di dalam FULVICO Functional Drink (FFD) berperanan menghurai semua mineral dan
ubat-ubatan yang anda makan bersama FULVICO Functional Drink (FFD) dan membawanya masuk ke
dalam sel untuk proses penyembuhan.
 
Contohnya jika sebelum ini anda perlu makan ubat yang banyak untuk sembuh tetapi dengan bantuan
FULVICO Functional Drink (FFD), anda hanya perlu makan ubat dengan kadar yang sekejap kerana
pemulihan lebih cepat
 
Bukan itu sahaja, malah anda akan lega dan selesa tanpa kahak yang menyekat di bahagian kerongkong
anda terutamanya pada waktu pagi
 
FULVICO Functional Drink (FFD) yang kaya dengan sumber antioksidan juga membantu memperbaiki
kerosakan sel akibat radikal bebas yang sukar dielakkan dalam kehidupan seharian anda.
 
Testimonial 
 
"Dulu saya memang selalu sangat demam dan biasanya sebelum demam saya akan mula sakit tekak dan
akan dapat selsema dan kalau bernasib baik tak kena batuk. Tapi most of the time tiga ni memang
datang dalam kumpulan, demam, batuk dan selsema. Selalu sangat dapat tiga penyakit ni sebab saya
memang sibuk dengan perniagaan dan jarang dapat rehat yang cukup. Siang malam sibuk depan
komputer dan kadang-kadang tidur pun bukan lena sangat sebab otak masih berfikir walaupun dalam
tidur. Setelah saya amalkan FULVICO Functional Drink (FFD) ni saya memang akui yang saya memang
dah lama tak kena demam, batuk atau selsema. So Amazing! Pernah satu kali tu, saya hampir nak dapat
selsema dan saya cepat-cepat makan sebiji ubat dengan FULVICO Functional Drink (FFD) dan
Alhamdulillah selsema saya tak jadi, batuk pun takde menunjukkan tanda dan demam pun takde dah.
Saya bersyukur sangat sebab ditemukan dengan FULVICO Functional Drink (FFD) sebab saya tak perlu
risau kalau minum banyak pun sebab FULVICO Functional Drink (FFD) bukan ubat dan kandungannya
hanyalah air dan mineral organik sahaja. Saya cadangkan pada semua agar minumlah FULVICO
Functional Drink (FFD) untuk investment kesihatan anda", kata Shamsul Kamal, CEO SKSA Technology
Sdn Bhd, Syarikat Pembekal Hosting Bumiputera No 1 di Malaysia
 
"Setiap kali anak saya menunjukkan tanda-tanda nak demam atau selsema, saya akan bagi sebiji ubat
bersama segelas FULVICO Functional Drink (FFD) dan biarkan dia tidur. Biasanya keesokan paginya dia
akan bangun dan sihat seperti biasa. Saya akan pastikan FULVICO Functional Drink ni akan sentiasa ada
di rumah saya supaya anak-anak saya tak perlu bergantung pada ubat yang banyak. Lagipun dengan
adanya FULVICO Functional Drink ni saya tak perlu risau yang demam mereka akan berlarutan sampai
beberapa hari", kata Suhaimi, seorang usahawan Ikan Patin Sangkar Sungai Pahang dan juga bapa kepada
3 orang anak yang masih kecil.
 
"Saya bekas pesakit tonsil dan tonsil saya dan pun dibuang beberapa tahun yang lalu. Sejak itu, saya
memang alah dengan asap rokok dan setiap kali terdedah dengan asap rokok terutamanya bila orang
merokok di kedai makan atau berdekatan dengan saya, tekak saya akan mula dipenuhi kahak yang sukar
dikeluarkan dan akan menjadikan saya mudah dijangkiti batuk dan selsema. Alhamdulillah, setelah saya
amalkan Fulvico Functional Drink ni selama beberapa bulan, saya rasa tekak saya clear dan saya dah tak
kisah walaupun orang merokok dekat saya. Bangun pagi pun saya dah tiada kahak dan yang paling best
saya dah lupa bila last kena selsema dan batuk", kata Farah, seoarang usahawan muda yang berjaya di
Lembah Klang
 
DISCLAIMER: Kesan adalah berbeza untuk setiap individu bergantung kepada tindakbalas badan mereka terhadap FULVICO Functional Drink (FFD). 
 
 
 
 
FULVICO Functional Drink (FFD) tidak mempunyai sebarang bau. Rasanya seperti meminum air putih
atau air mineral 
 
Walaupun kelihatan bewarna hitam tetapi laporan makmal mengesahkan bahawa FULVICO Functional
Drink (FFD) tidak mengandungi sebarang pewarna dan jika ditumpahkan di atas baju bewarna putih,
kesan boleh dicuci dengan mudah dengan hanya menggunakan air sahaja kerana kesan itu tidak melekat
seperti kotoran air kopi
 
Setiap botol kaya dengan Asid Fulvic dan Mineral Organik
 
Apa itu mineral organik?
 
Mineral organik adalah mineral semulajdi yang terhasil dari mendapan tumbuhan berabad lamanya dan
boleh didapati di dalam perut bumi. Mesti digali sekurang-kurangnya 6 meter dalam sebelum menjumpai
mineral ini di kawasan tertentu. 
 
Mineral organik ini jika dimakan akan diserap sepenuhnya oleh sel badan kita.
 
Khasiatnya seperti kita memakan tumbuhan yang ditanam di atas tanah yang subur tetapi malangnya hari
ini sudah tiada tanah subur seperti ini dan kebanyakan tumbuhan yang kita makan tidak mempunyai
cukup mineral kerana ditanam menggunakna teknik pertanian moden.
 
Apa pula mineral bukan organik?
 
Mineral bukan organik pula adalah mineral yang diperbuat daripada batu. Mineral ini lebih murah dan
kebanyakannya digunakan untuk membuat pil vitamin dan mineral serta air minuman mineral yang banyak
di pasaran.
 
Mineral bukan organik ini jika diambil secara berlebihan adalah tidak baik untuk kesihatan badan kita
kerana ia tidak akan dihurai dan diserap dengan sepenuhnya oleh sel. Sisa yang tertinggal akan berkumpul
di dalam badan dan boleh menyebabkan sakit sendi, buah pinggang dan batu empedu.
 
 
FULVICO Functional Drink (FFD) diproses di kilang yang mempunyai GMP di Puchong, Selangor dan
mengandungi bahan semulajadi yang boleh diminum tanpa was-was
 
 
Kandungan Dalam Setiap Botol FULVICO Functional Drink (FFD)
 
1. 77 jenis Fulvic Trace Mineral (Mineral Organik & Asid Fulvic)
 
2.  Air  
 
Campuran kedua-dua bahan semulajadi ini menjadikan setiap botol FULVICO Functional Drink (FFD) :
 
     i) 100% organik
 
     ii) 0% kalori
 
     iii) 0% karbohidrat
 
     iv) 0% gula
 
     v) 0% kafein
 
     vi) 0% pewarna 
 
     vii) 0% perasa 
 
     viii) 0% gluten  
 
 
FULVICO Functional Drink (FFD) juga kaya dengan Sumber Elektrolit, Antioksidan & Asid Amino
 
Sumber Elektrolit adalah penting untuk mengganti elektrolit yang  hilang semasa menangis dan
berpeluh
   
Elektrolit juga dipanggil sebagai cecair badan di mana jika tidak mencukupi anda mudah demam
dan berpotensi mendapat stroke haba
 
Sumber Antioksidan pula adalah sangat penting untuk mencegah kanser 
 
Sumber Antioksidan membantu membaikpulih sel yang rosak akibat radikal bebas, iaitu racun
yang terhasil daripada makanan dan minuman tercemar serta persekitaran yang kotor dan beracun
 
Sumber Asid Amino adalah sangat penting untuk pertumbuhan tisu dan otot 
 
 
Testimonial
 
 
 
DISCLAIMER: Kesan adalah berbeza untuk setiap individu bergantung kepada tindakbalas badan mereka terhadap FULVICO Functional Drink (FFD). 
 
Tawaran Hebat
 
  
Cara minum:
  
1/2 cawan/gelas  (150ml) sekali atau dua kali sehari setiap hari dan lebih baik jika diminum lebih dan tidak
ada had maksimum
 
Boleh diminum terus atau boleh juga ditambah dengan air lain sehingga penuh cawan/gelas 
(Dilarang dicampur dengan air dari sumber paip yang tidak ditapis kerana kandungan Asid Fulvic tidak
digalakkan untuk bercampur klorin)
 
Boleh dicampur dengan air putih atau air berperisa seperti kordial, teh, milo atau sebagainya mengikut
keselesaan individu
 
Boleh juga diminum biasa, sejuk dari peti ais atau dipanaskan di atas dapur (Minum FULVICO Functional
Drink (FFD) panas dapat membantu melegakan gastrik dan cirit-birit  dalam beberapa minit)
 
Untuk pelanggan yang kali pertama mencuba, anda sangat digalakkan untuk meminum setengah  botol
FULVICO Functional Drink (FFD) setiap pagi selama seminggu untuk dapatkan kesan yang cepat dan
berkesan. Ini kerana FULVICO Functional Drink (FFD) akan membantu untuk keluarkan dahulu toksin
dari badan anda
 
Beli Sekarang!
  
Sila klik>>> 
http://fulvicobyerzitehmohd.wasap.my/              
 
Atau Hubungi 
010-2002105 
 
Atau Email ke 

 
 
Soalan- Soalan Yang Sering Ditanya Oleh Pelanggan FULVICO Functional
Drink (FFD) 
 
1. Kenapa Hitam?
Jawapan : FULVICO Functional Drink (FFD) memang bewarna hitam semulajadi hasil daripada 
gabungan Asid Fulvic, Mineral Organik & Air Hidrogen. Laporan makmal mengesahkan bahawa 
FULVICO Functional Drink (FFD) tidak mengandungi sebarang pewarna tambahan. Jika
ditumpahkan di atas baju bewarna putih, kesan akan hilang dengan mudah dan tidak meninggalkan
kotoran seperti air kopi
 
2. Apa Rasa FULVICO Functional Drink (FFD)?
Jawapan: FULVICO Functional Drink (FFD) tidak mempunyai sebarang bau dan rasanya seperti
meminum air putih atau air mineral
 
3. Halal ke?
Jawapan: FULVICO Functional Drink (FFD)  adalah campuran Mineral Organik & Air sahaja.
Dibotolkan di kilang yang mempunyai GMP di Puchong Selangor. Jadi ia adalah selamat dan boleh 
diminum tanpa was-was. FULVICO Functional Drink (FFD) dalam proses mendapatkan sijil halal
dari JAKIM
 
4. Berapa lama berkesan?
Jawapan: Bergantung pada tindakbalas tubuh setiap individu. Dalam masa 1 hingga 3 hari boleh
rasakan kesan pada tubuh badan kita. Kesan yang dirasai mungkin berbeza dari seorang individu
dengan individu yang lain.
 
5. Ibu mengandung boleh minum?
Jawapan : Sekiranya anda memang telah mengamalkan FULVICO Functional Drink (FFD) sebelum
hamil, anda memang digalakkan untuk meneruskan kerana FULVICO Functional Drink (FFD) bagus
untuk kandungan dan tenaga tetapi sekiranya anda ingin mula minum FULVICO Functional Drink
(FFD) semasa mengandung dan tidak pernah mengamalkannya sebelum hamil, anda tidak begitu
digalakkan. 
 
Ini kerana walaupun FULVICO Functional Drink (FFD) bagus untuk kandungan tetapi kita tidak tahu
apa tindakbalas peringkat awal tubuh anda pada FULVICO Functional Drink (FFD). Mungkin anda
akan rasa sedikit pening, mengantuk atau terlalu lapar dan kerap membuang air kecil. Kesan-kesan
ini dikhuatiri mengganggu keselesaan anda yang sedang hamil
 
Jika ingin mencuba ketika hamil, disarankan agar cuba sedikit demi sedikit untuk melihat
tindakbalas pada tubuh terlebih dahulu.
 
6. Apa tindakbalas awal yang biasa dirasai oleh pengguna yang meminum
FULVICO Functional Drink (FFD)?
Jawapan: Tindakbalas adalah berbeza untuk setiap individu. Terutamanya ia bergantung dengan
cara hidup seseorang. Jika individu tersebut banyak mengambil ubat-ubatan dan mempunyai
banyak toksin dalam badan, biasanya tubuh akan mengeluarkan toksin terlebih dahulu. Ada juga
pengguna yang rasa mengantuk di peringkat awal, rasa lapar, letih dan membuang air kecil
banyak kali. 
 
Walaubagaimanapun, ramai juga pengguna yang terus rasa segar dan bertenaga dan kebanyakan
golongan ini adalah golongan yang kerap melakukan aktiviti sukan dan mengamalkan cara hidup
sihat.
 
Apa pun tindakbalas yang dialami, tolong bersabar kerana ia akan berakhir dalam masa lebih
kurang seminggu dan anda akan mula merasai kesan positif yang membahagiakan
 
7. Kanak-kanak boleh minum ke?
Jawapan: Boleh  dan sangat disarankan jika diberi pada anak-anak kecil waktu demam atau sakit.
Suhu akan cepat turun dan kadar makan ubat batuk dan selsema tidak perlu lama kerana akan
lebih cepat sembuh
 
8. Minum waktu bila?
Jawapan: Bila-bila masa sahaja tetapi jika memilih untuk minum sekali sehari bolehlah minum
pada waktu pagi sebelum sarapan
 
9. Siapa yang tak boleh minum FULVICO Functional Drink (FFD)?
Jawapan: Hanya pesakit LUPUS (SLE) sahaja yang tidak digalakkan untuk minum kerana antibodi
pesakit LUPUS menyerang organ dalaman mereka sendiri. Manakala FULVICO Functional Drink
(FFD) pula meningkatkan antibodi kita. Apabila FULVICO Functional Drink (FFD) meningkatkan
antibodi pesakit LUPUS, makin kuat antibodi itu menyerang organ dalaman mereka.
 
10. Boleh minum lebih ke?
Jawapan: Tiada masalah malah digalakkan. Tiada had maksimum kerana FULVICO Functional
Drink (FFD) bukan ubat.
 
11. Bukankah minum banyak sangat mineral tak bagus?
Jawapan : Memang tak bagus jika mineral itu adalah mineral bukan organik kerana ia tidak akan
diserap sepenuhnya oleh sel badan kita dan akan terkumpul dalam buah pinggang dan sendi dan
boleh jadi batu empedu
 
FULVICO Functional Drink (FFD) pula kaya dengan Mineral Organik, jadi boleh diminum banyak
kerana sepenuhnya akan dihurai dan diserap. Malah Asid Fulvic dalam FULVICO Functional Drink
(FFD) akan bantu huraikan semua mineral yang selama ini tak dihuraikan di dalam badan anda
agar dapat diserap. Mana-mana toksin yang ada dalam badan anda akan dibuang oleh Asid Fulvic. 
 
Jika minum FULVICO Functional Drink (FFD) dengan ubat-ubatan, bukan sahaja ubat itu akan 
dihurai dan diserap sepenuhnya, penyembuhan akan lebih cepat dan organ dalaman akan
dilindungi dari bahaya toksin
   
Beli Sekarang!
  
Sila klik>>>  
http://fulvicobyerzitehmohd.wasap.my/    
 
atau hubungi 
010-2002105
 
Atau Email ke 
sales@fulvico.my
DISCLAIMER: Apa yang dinyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan ulasan pengguna sebenar. Pengguna dinasihatkan menggunakan produk ini seperti arahan. Kesan adalah berbeza untuk setiap individu bergantung kepada tindakbalas badan mereka terhadap FULVICO Functional Drink (FFD). Kami tidak bertanggungjawab kepada sebarang masalah pengguna di atas penggunaan produk ini
Copyright ©2017 FULVICO, All Rights Reserved.