MEMBANTU MENGAWAL STRESS & TEKANAN DARAH

 
 
Bila kali terakhir anda memeriksa tekanan darah anda?
 
Sebenarnya pemeriksaan tekanan darah adalah sangat penting agar anda tahu status tekanan darah anda
samada normal, di bawah paras normal atau di atas paras normal
 
Kesedaran anda pada bacaan tekanan darah anda yang tidak normal adalah sangat penting supaya anda
boleh mencari penyelesaian kepada masalah itu di peringkat awal
 
Terdapat ramai orang yang tidak pernah mengambil inisiatif untuk memeriksa tekanan darah mereka
dan apabila diserang sakit tenat barulah sedar yang sebenarnya mereka mengalami masalah tekanan
darah tinggi di tahap bahaya
 
Anda berpotensi mendapat serangan stroke sekiranya tekanan darah anda berada pada paras yang
terlalu tinggi
 
Punca-Punca Utama Masalah Tekanan Darah Tinggi:
 
1. Faktor Pemakanan
Selalu mengamalkan makanan yang mengandungi kadar gula yang tinggi, kadar lemak berlebihan atau
kadar garam yang tinggi memacu kepada peningkatan tekanan darah anda
 
2. Faktor Usia
Faktor usia ini berkait rapat dengan tahap elastisiti pembuluh darah. Kebanyakan tahap elastisiti
pembuluh darah menjadi rendah pada usia 60 tahun ke atas di mana anda berpotensi tinggi untuk
mendapat tekanan darah tinggi. Jadi, anda perlu lebih mengambil makanan  & menjalani  gaya hidup
yang lebih sihat
 
3. Mengamalkan perkara berisiko seperti merokok, mengambil banyak alkohol, mengambil terlalu banyak
minuman bersoda dan tidak mendapat tidur yang berkualiti dalam jangkamasa yang lama
 
4. Obesiti
 
5. Gaya hidup yang stress
 
6. Kurang menjalankan senaman
 
Tanda-tanda Tekanan Darah Tinggi:
 
1. Selalu pening kepala
 
2. Kebas di anggota badan
 
3. Cepat penat
 
FULVICO Functional Drink (FFD) adalah minuman semulajadi yang kaya dengan Asid Fulvic dan Mineral
Organik yang paling berkesan membantu anda untuk dapatkan kehidupan yang lebih tenang tanpa stress
dan seterusnya membantu mengawal tekanan darah anda
 
Testimonial
 
"Saya memang akan migrain setiap petang sebab sebagai seorang businessman memang saya tak lari dari
masalah yang tak pernah habis. Sejak saya mengamalkan FULVICO Functional Drink (FFD) saya dah takde
 migrain dan saya juga rasa lebih fokus dan tenang tanpa stress. Bukan itu sahaja tapi saya susah nak dapat
selsema, batuk dan demam. Kalau dulu memang demam, batuk dan selsema tu perkara biasa terutamanya
bila saya penat dan kurang tidur" kata Shamsul Kamal, CEO SKSA TEchnology Sdn Bhd
 
" Saya sangat suka mengamalkan FULVICO Functional Drink (FFD) kerana tekanan darah saya jadi sangat
cantik sampai saya sekarang memeriksa tekanan darah saya sendiri di rumah hampir setiap hari kerana
saya rasa sangat gembira bila keputusan tekanan darah saya selalu berada pada paras yang sangat cantik
lebih kurang 110/70. Sebelum mengamalkan FULVICO Functional Drink (FFD) tekanan darah saya agak
tinggi dan di paras merisaukan walaupun belum di tahap perlu mengambil ubat darah tinggi", kata Puan
Noraini dari Bentong, Pahang
 
 
DISCLAIMER: Kesan adalah berbeza untuk setiap individu bergantung kepada tindakbalas badan mereka terhadap FULVICO Functional Drink (FFD). 
 
 
 
 
FULVICO Functional Drink (FFD) tidak mempunyai sebarang bau. Rasanya seperti meminum air putih
atau air mineral 
 
Walaupun kelihatan bewarna hitam tetapi laporan makmal mengesahkan bahawa FULVICO Functional
Drink (FFD) tidak mengandungi sebarang pewarna dan jika ditumpahkan di atas baju bewarna putih,
kesan boleh dicuci dengan mudah dengan hanya menggunakan air sahaja kerana kesan itu tidak melekat
seperti kotoran air kopi
 
Setiap botol kaya dengan Asid Fulvic dan Mineral Organik
 
Apa itu mineral organik?
 
Mineral organik adalah mineral semulajdi yang terhasil dari mendapan tumbuhan berabad lamanya dan
boleh didapati di dalam perut bumi. Mesti digali sekurang-kurangnya 6 meter dalam sebelum menjumpai
mineral ini di kawasan tertentu. 
 
Mineral organik ini jika dimakan akan diserap sepenuhnya oleh sel badan kita.
 
Khasiatnya seperti kita memakan tumbuhan yang ditanam di atas tanah yang subur tetapi malangnya hari
ini sudah tiada tanah subur seperti ini dan kebanyakan tumbuhan yang kita makan tidak mempunyai
cukup mineral kerana ditanam menggunakna teknik pertanian moden.
 
Apa pula mineral bukan organik?
 
Mineral bukan organik pula adalah mineral yang diperbuat daripada batu. Mineral ini lebih murah dan
kebanyakannya digunakan untuk membuat pil vitamin dan mineral serta air minuman mineral yang banyak
di pasaran.
 
Mineral bukan organik ini jika diambil secara berlebihan adalah tidak baik untuk kesihatan badan kita kerana
ia tidak akan dihurai dan diserap dengan sepenuhnya oleh sel. Sisa yang tertinggal akan berkumpul di dalam
badan dan boleh menyebabkan sakit sendi, buah pinggang dan batu hempedu.
 
 
FULVICO Functional Drink (FFD) diproses di kilang yang mempunyai GMP di Puchong, Selangor dan
mengandungi bahan semulajadi yang boleh diminum tanpa was-was
 
 
Kandungan Dalam Setiap Botol FULVICO Functional Drink (FFD)
 
1. 77 jenis Fulvic Trace Mineral (Mineral Organik & Asid Fulvic)
 
2.  Air  
 
Campuran kedua-dua bahan semulajadi ini menjadikan setiap botol FULVICO Functional
Drink (FFD) :
 
     i) 100% organik
 
     ii) 0% kalori
 
     iii) 0% karbohidrat
 
     iv) 0% gula
 
     v) 0% kafein
 
     vi) 0% pewarna 
 
     vii) 0% perasa 
 
     viii) 0% gluten  
 
 
FULVICO Functional Drink (FFD) juga kaya dengan Sumber Elektrolit, Antioksidan & Asid Amino
 
Sumber Elektrolit adalah penting untuk mengganti elektrolit yang  hilang semasa menangis
dan berpeluh
 
Elektrolit juga dipanggil sebagai cecair badan di mana jika tidak mencukupi anda mudah
demam dan berpotensi mendapat stroke haba
 
Sumber Antioksidan pula adalah sangat penting untuk mencegah kanser 
 
Sumber Antioksidan membantu membaikpulih sel yang rosak akibat radikal bebas, iaitu racun
yang terhasil daripada makanan dan minuman tercemar serta persekitaran yang kotor dan beracun
 
Sumber Asid Amino adalah sangat penting untuk pertumbuhan tisu dan otot 
 
 
Testimonial
 
DISCLAIMER: Kesan adalah berbeza untuk setiap individu bergantung kepada tindakbalas badan mereka terhadap FULVICO Functional Drink (FFD). 
 
 
Tawaran Hebat
 
Cara minum:
  
1/2 cawan/gelas  (150ml) sekali atau dua kali sehari setiap hari dan lebih baik jika diminum lebih dan tidak
ada had maksimum
 
Boleh diminum terus atau boleh juga ditambah dengan air lain sehingga penuh cawan/gelas 
(Dilarang dicampur dengan air dari sumber paip yang tidak ditapis kerana kandungan Asid Fulvic tidak
digalakkan untuk bercampur klorin)
 
Boleh dicampur dengan air putih atau air berperisa seperti kordial, teh, milo atau sebagainya mengikut
keselesaan individu
 
Boleh juga diminum biasa, sejuk dari peti ais atau dipanaskan di atas dapur (Minum FULVICO Functional
Drink (FFD) panas dapat membantu melegakan gastrik dan cirit-birit  dalam beberapa minit)
 
Untuk pelanggan yang kali pertama mencuba, anda sangat digalakkan untuk meminum setengah  botol
FULVICO Functional Drink (FFD) setiap pagi selama seminggu untuk dapatkan kesan yang cepat dan
berkesan. Ini kerana FULVICO Functional Drink (FFD) akan membantu untuk keluarkan dahulu toksin
dari badan anda

    
Beli Sekarang!
  
Sila klik>>> 
http://fulvicobyerzitehmohd.wasap.my/              
 
Atau Hubungi 
010-2002105 
 
Atau Email ke 

 
 
Soalan- Soalan Yang Sering Ditanya Oleh Pelanggan FULVICO Functional
Drink (FFD) 
 
1. Kenapa Hitam?
Jawapan : FULVICO Functional Drink (FFD) memang bewarna hitam semulajadi hasil daripada 
gabungan Asid Fulvic, Mineral Organik & Air Hidrogen. Laporan makmal mengesahkan bahawa
FULVICO Functional Drink (FFD) tidak mengandungi sebarang pewarna tambahan. Jika
ditumpahkan di atas baju bewarna putih, kesan akan hilang dengan mudah dan tidak
meninggalkan kotoran seperti air kopi
 
2. Apa Rasa FULVICO Functional Drink (FFD)?
Jawapan: FULVICO Functional Drink (FFD) tidak mempunyai sebarang bau dan rasanya seperti
meminum air putih atau air mineral
 
3. Halal ke?
Jawapan: FULVICO Functional Drink (FFD)  adalah campuran Mineral Organik & Air sahaja.
Dibotolkan di kilang yang mempunyai GMP di Puchong Selangor. Jadi ia adalah selamat dan 
boleh diminum tanpa was-was. FULVICO Functional Drink (FFD) dalam proses mendapatkan
sijil halal dari JAKIM
 
4. Berapa lama berkesan?
Jawapan: Bergantung pada tindakbalas tubuh setiap individu. Dalam masa 1 hingga 3 hari boleh
rasakan kesan pada tubuh badan kita. Kesan yang dirasai mungkin berbeza dari seorang individu
dengan individu yang lain.
 
5. Ibu mengandung boleh minum?
Jawapan : Sekiranya anda memang telah mengamalkan FULVICO Functional Drink (FFD) sebelum
hamil, anda memang digalakkan untuk meneruskan kerana FULVICO Functional Drink (FFD) bagus
untuk kandungan dan tenaga tetapi sekiranya anda ingin mula minum FULVICO Functional Drink
(FFD) semasa mengandung dan tidak pernah mengamalkannya sebelum hamil, anda tidak begitu
digalakkan. 
 
Ini kerana walaupun FULVICO Functional Drink (FFD) bagus untuk kandungan tetapi kita tidak
tahu apa tindakbalas peringkat awal tubuh anda pada FULVICO Functional Drink (FFD). Mungkin
anda akan rasa sedikit pening, mengantuk atau terlalu lapar dan kerap membuang air kecil.
Kesan-kesan ini dikhuatiri mengganggu keselesaan anda yang sedang hamil.
 
Jika ingin mencuba ketika hamil, disarankan agar cuba sedikit demi sedikit untuk melihat
tindakbalas pada tubuh terlebih dahulu.
 
6. Apa tindakbalas awal yang biasa dirasai oleh pengguna yang meminum
FULVICO Functional Drink (FFD)?
Jawapan: Tindakbalas adalah berbeza untuk setiap individu. Terutamanya ia bergantung dengan
cara hidup seseorang. Jika individu tersebut banyak mengambil ubat-ubatan dan mempunyai
banyak toksin dalam badan, biasanya tubuh akan mengeluarkan toksin terlebih dahulu. Ada juga
pengguna yang rasa mengantuk di peringkat awal, rasa lapar, letih dan membuang air kecil banyak kali. 
 
Walaubagaimanapun, ramai juga pengguna yang terus rasa segar dan bertenaga dan kebanyakan
golongan ini adalah golongan yang kerap melakukan aktiviti sukan dan mengamalkan cara hidup sihat.
 
Apa pun tindakbalas yang dialami, tolong bersabar kerana ia akan berakhir dalam masa lebih kurang
seminggu dan anda akan mula merasai kesan positif yang membahagiakan
 
7. Kanak-kanak boleh minum ke?
Jawapan: Boleh  dan sangat disarankan jika diberi pada anak-anak kecil waktu demam atau sakit.
Suhu akan cepat turun dan kadar makan ubat batuk dan selsema tidak perlu lama kerana akan lebih
cepat sembuh
 
8. Minum waktu bila?
Jawapan: Bila-bila masa sahaja tetapi jika memilih untuk minum sekali sehari bolehlah minum pada
waktu pagi sebelum sarapan
 
9. Siapa yang tak boleh minum FULVICO Functional Drink (FFD)?
Jawapan: Hanya pesakit LUPUS (SLE) sahaja yang tidak digalakkan untuk minum kerana antibodi
pesakit LUPUS menyerang organ dalaman mereka sendiri. Manakala FULVICO Functional Drink (FFD)
pula meningkatkan antibodi kita. Apabila FULVICO Functional Drink (FFD) meningkatkan antibodi
pesakit LUPUS, makin kuat antibodi itu menyerang organ dalaman mereka.
 
10. Boleh minum lebih ke?
Jawapan: Tiada masalah malah digalakkan. Tiada had maksimum kerana FULVICO Functional Drink
(FFD) bukan ubat.
 
11. Bukankah minum banyak sangat mineral tak bagus?
Jawapan : Memang tak bagus jika mineral itu adalah mineral bukan organik kerana ia tidak akan
diserap sepenuhnya oleh sel badan kita dan akan terkumpul dalam buah pinggang dan sendi dan
boleh jadi batu empedu
 
FULVICO Functional Drink (FFD) pula kaya dengan Mineral Organik, jadi boleh diminum banyak kerana 
sepenuhnya akan dihurai dan diserap. Malah Asid Fulvic dalam FULVICO Functional Drink (FFD) akan 
bantu huraikan semua mineral yang selama ini tak dihuraikan di dalam badan anda agar dapat diserap.
Mana-mana toksin yang ada dalam badan anda akan dibuang oleh Asid Fulvic. 
 
Jika minum FULVICO Functional Drink (FFD) dengan ubat-ubatan, bukan sahaja ubat itu akan dihurai
dan diserap sepenuhnya, penyembuhan akan lebih cepat dan organ dalaman akan dilindungi dari bahaya
toksin.
 
 
Beli Sekarang!
  
Sila klik>>>  
http://fulvicobyerzitehmohd.wasap.my/    
 
atau hubungi
010-2002105
 
Atau Email ke 
sales@fulvico.my
DISCLAIMER: Apa yang dinyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan ulasan pengguna sebenar. Pengguna dinasihatkan menggunakan produk ini seperti arahan. Kesan adalah berbeza untuk setiap individu bergantung kepada tindakbalas badan mereka terhadap FULVICO Functional Drink (FFD). Kami tidak bertanggungjawab kepada sebarang masalah pengguna di atas penggunaan produk ini
Copyright ©2017 FULVICO, All Rights Reserved.