Membantu Selesaikan Masalah Kulit & Ekzema
 
Masalah kulit yang memberikan anda rasa kegatalan adalah masaah kulit yang paling ditakuti kerana
anda tidak akan  dapat menahan diri anda dari menggaru dengan kuat dan akhirnya menyebabkan kulit
anda luka, berdarah dan  menjadi parut-parut hitam yang kelihatan tidak menarik di mata setiap yang
memandang.
 
Kuku anda sebenarnya secara tidak anda sedari berpotensi membawa bakteria yang akan menjadikan
masalah kulit anda menjadi semakin teruk setelah digaru berkali-kali dengan kuat.
 
Rasa gatal ini juga akan menyebabkan anda sentiasa rasa tidak selesa terutamanya ketika anda berpeluh.
 
5 contoh masalah kulit yang banyak dihidapi orang orang di sekeliling anda:
 
1. Ekzema
Ekzema adalah sejenis penyakit kulit yang menjadikan kulit anda gatal, kering, merah, menggelupas 
dan bersisik.
 
Ekzema tidak mengenal usia dan kebanyakannya senang menjangkiti kanak-kanak berbanding orang
dewasa.
 
Ekzema biasanya ketara dilihat di bahagian lutut, pelipat siku, atas punggung, buku lali, belakang
telinga, muka dan kulit kepala.
 
2. Kurap
Biasanya terdapat dalam bentuk lingkaran, bersisik, lembab, gatal, berair, dan menebal dari masa ke
semasa.
 
Kebanyakan kurap berpunca dari tabiat yang tidak suka menjaga kebersihan dan penyakit ini sangat
mudah berjangkit terutamanya apabila anda terdedah kepada darah dari luka kesan digaru pesakit
kurap
 
3. Kudis
Seperti kurap, kebanyakan punca utamanya juga adalah dari tabiat yang tidak menjaga kebersihan
diri. Kudis juga sangat mudah berjangkit.
 
4. Panau
Panau kelihatan seperti tompok tompok pada kulit yang bewarna putih, coklat atau merah tetapi
kebanyakannya panau bewarna putih.
 
Anda akan merasa gatal di bahagian yang ditumbuhi panau apabila anda berpeluh.
 
Panau ini juga kebanyakannya berpunca dari tabiat tidak gemar membersihkan diri.
 
5. Bisul
Bisul disebabkan oleh jangkitan bakteria dan sering tumbuh di bahgian yang lembab seperti
punggung, ketiak, lipatan peha, leher dan kepala.
 
Bisul biasanya berbenjol, bewarna merah dan bernanah. Anda akan rasa sakit yang berdenyut-denyut
sehingga sukar untuk tidur malam.
 
Kebanyakan bisul terjadi akibat pori yang tersumbat atau luka yang sudah dijangkiti kuman.
 
 
 
Kesakitan dan kegatalan masalah-masalah kulit di atas menyebabkan anda resah dan tidak tenang.
Tidur anda sering terganggu dan anda juga hilang keyakinan diri untuk bergaul dengan orang ramai
kerana khuatir tentang tanggapan orang terhadap anda. Anda rasa malu jika terdapat masyarakat yang
sering berfikiran bahawa orang yang mempunyai penyakit kulit adalah orang yang pengotor dan kebanyakan
daripada mereka juga takut dijangkiti jika bersentuhan dengan anda.
 
Penyakit kulit ini sebenarnya berkait rapat dengan masalah persekitaran yang tidak bersih serta dalaman
badan anda yang dipenuhi toksin.
 
Dalam kehidupan seharian, anda memang tidak dapat lari dari toksin yang terhasil dari makanan dan
minuman yang tercemar, persekitaran yang kotor, udara yang beracun serta ubat-ubatan yang anda makan
yang menjadi toksin di dalam badan.
 
Untuk mendapatkan kulit yang sihat dan bebas dari masalah anda perlu membersihkan sistem dalaman
terlebih dahulu.
 
Fulvico Functional Drink (FFD) telah banyak membantu pesakit yang menghidapi masalah kulit.
 
Testimonial
 
 
 
" Suami saya mengalami masalah bisul di atas kepala. Bisul yang membenjol memberikan kesakitan yang
amat sangat apabila berdenyut terutamanya pada malam hari. Suami saya tidak dapat melelapkan mata
dan hanya satu penyelesaian yang perlu diambil, iaitu pembedahan untuk mengeluarkan darah dan nanah.
Kebetulan saya teringat FULVICO Functional Drink dan terus membelinya untuk suami. Setelah minum,
sakit suami saya berkurangan dan bisul semakin mengecut dalam beberapa hari. Suami saya kembali sihat
tanpa menjalani pembedahan. Terima kasih FULVICO Functional Drink", kata Puan Azalah, seorang suri
rumah dan kakitangan kerajaan di Seri Kembangan, Selangor
 
 
"Saya memang ada masalah panau yang sangat teruk. Dah macam-macam ubat saya cuba tapi panau masih
tak hilang. Makin hari makin teruk dan mungkin salah satu punca panau makin merebak sebab setiap hari
memang saya terdedah dengan panas dan habuk sebab pekerjaan saya. Sehinggalah saya diperkenalkan
dengan FULVICO Functional Drink ni oleh seorang kawan. Saya amalkan dalam masa lebih kurang sebulan
dan saya nampak panau saya semakin berkurang dan akhirnya terus hilang semuanya.  Bukan tu je, malah
apa yang saya paling suka, saya rasa bertenaga dan sakit-sakit sendi saya akibat angin yang banyak dalam
badan pun dah berkurangan. Saya  nak belikan untuk ibu saya dan saya akan perkenalkan minuman ni pada
seramai mungkin kawan-kawan dan keluarga saya", kata Wak Salim, seorang pekerja di pusat penyembelihan
ayam di Pasar Besar, Mentakab, Pahang
 
 
" Saya ada masalah tompokan putih dan kekeringan di bahagian dahi. Macam-macam ubat dah saya cuba tapi 
masih tak hilang. Nak kata panau bukan panau, gatal tak sakit pun tak tapi ia menjadikan saya kurang
keyakinan diri untuk berhadapan dengan orang ramai. Saya tak nak orang fikir saya ada masalah kulit.
Setelah adik saya perkenalkan FULVICO Functional Drink ni, saya mula amalkan setiap hari dan saya juga
masukkan ke dalam botol spray kecil dan spray ke muka saya beberapa kali setiap hari. Saya dapat rasa
perubahan dalam beberapa minggu yang pertama di mana kulit saya yang bermasalah sudah mula lembab
dah dah tak kering. Saya  teruskan minum dan spray FULVICO Functional Drink  setiap hari dan Alhamdulilah
dalam lebih kurang dua bulan, masalah tompok putih tu hilang 100%. Bukan tu je, saya jugak nak share yang
mata saya semakin cerah dan rambut saya yang memang tak tumbuh akibat demam panas masa saya di usia
remaja kini dah mula tumbuh walaupun belum betul-betul lebat", kata Mie, seoarang usahawan penternakan
ikan sangkar, Temerloh, Pahang
 
DISCLAIMER: Kesan adalah berbeza untuk setiap individu bergantung kepada tindakbalas badan mereka terhadap FULVICO Functional Drink (FFD). 
 

 
 
 
 
FULVICO Functional Drink (FFD) tidak mempunyai sebarang bau. Rasanya seperti meminum air putih
atau air mineral 
 
Walaupun kelihatan bewarna hitam tetapi laporan makmal mengesahkan bahawa FULVICO Functional
Drink (FFD) tidak mengandungi sebarang pewarna dan jika ditumpahkan di atas baju bewarna putih,
kesan boleh dicuci dengan mudah dengan hanya menggunakan air sahaja kerana kesan itu tidak melekat
seperti kotoran air kopi
 
Setiap botol kaya dengan Asid Fulvic dan Mineral Organik
 
Apa itu mineral organik?
 
Mineral organik adalah mineral semulajdi yang terhasil dari mendapan tumbuhan berabad lamanya dan
boleh didapati di dalam perut bumi. Mesti digali sekurang-kurangnya 6 meter dalam sebelum menjumpai
mineral ini di kawasan tertentu. 
 
Mineral organik ini jika dimakan akan diserap sepenuhnya oleh sel badan kita.
 
Khasiatnya seperti kita memakan tumbuhan yang ditanam di atas tanah yang subur tetapi malangnya hari
ini sudah tiada tanah subur seperti ini dan kebanyakan tumbuhan yang kita makan tidak mempunyai
cukup mineral kerana ditanam menggunakna teknik pertanian moden.
 
Apa pula mineral bukan organik?
 
Mineral bukan organik pula adalah mineral yang diperbuat daripada batu. Mineral ini lebih murah dan
kebanyakannya digunakan untuk membuat pil vitamin dan mineral serta air minuman mineral yang banyak
di pasaran.
 
Mineral bukan organik ini jika diambil secara berlebihan adalah tidak baik untuk kesihatan badan kita kerana
ia tidak akan dihurai dan diserap dengan sepenuhnya oleh sel. Sisa yang tertinggal akan berkumpul di dalam
badan dan boleh menyebabkan sakit sendi, buah pinggang dan batu hempedu.
 
 
FULVICO Functional Drink (FFD) diproses di kilang yang mempunyai GMP di Puchong, Selangor dan
mengandungi bahan semulajadi yang boleh diminum tanpa was-was
 
 
Kandungan Dalam Setiap Botol FULVICO Functional Drink (FFD)
 
1. 77 jenis Fulvic Trace Mineral (Mineral Organik & Asid Fulvic)
 
2.  Air  
 
Campuran kedua-dua bahan semulajadi ini menjadikan setiap botol FULVICO Functional
Drink (FFD) :
 
     i) 100% organik
 
     ii) 0% kalori
 
     iii) 0% karbohidrat
 
     iv) 0% gula
 
     v) 0% kafein
 
     vi) 0% pewarna 
 
     vii) 0% perasa 
 
     viii) 0% gluten  
 
 
FULVICO Functional Drink (FFD) juga kaya dengan Sumber Elektrolit, Antioksidan & Asid Amino
 
Sumber Elektrolit adalah penting untuk mengganti elektrolit yang  hilang semasa menangis
dan berpeluh
 
Elektrolit juga dipanggil sebagai cecair badan di mana jika tidak mencukupi anda mudah
demam dan berpotensi mendapat stroke haba
 
Sumber Antioksidan pula adalah sangat penting untuk mencegah kanser 
 
Sumber Antioksidan membantu membaikpulih sel yang rosak akibat radikal bebas, iaitu racun
yang terhasil daripada makanan dan minuman tercemar serta persekitaran yang kotor dan beracun
 
Sumber Asid Amino adalah sangat penting untuk pertumbuhan tisu dan otot 
 
Tawaran Hebat!
 
 
 
Cara minum:
  
1/2 cawan/gelas  (150ml) sekali atau dua kali sehari setiap hari dan lebih baik jika diminum lebih dan tidak
ada had maksimum
 
Boleh diminum terus atau boleh juga ditambah dengan air lain sehingga penuh cawan/gelas 
(Dilarang dicampur dengan air dari sumber paip yang tidak ditapis kerana kandungan Asid Fulvic tidak
digalakkan untuk bercampur klorin)
 
Boleh dicampur dengan air putih atau air berperisa seperti kordial, teh, milo atau sebagainya mengikut
keselesaan individu
 
Boleh juga diminum biasa, sejuk dari peti ais atau dipanaskan di atas dapur (Minum FULVICO Functional
Drink (FFD) panas dapat membantu melegakan gastrik dan cirit-birit  dalam beberapa minit)
 
Untuk pelanggan yang kali pertama mencuba, anda sangat digalakkan untuk meminum setengah  botol
FULVICO Functional Drink (FFD) setiap pagi selama seminggu untuk dapatkan kesan yang cepat dan
berkesan. Ini kerana FULVICO Functional Drink (FFD) akan membantu untuk keluarkan dahulu toksin
dari badan anda
    
Beli Sekarang!
  
Sila klik>>> 
http://fulvicobyerzitehmohd.wasap.my/              
 
Atau Hubungi 
010-2002105 
 
Atau Email ke 
sales@fulvico.my
 
 
Soalan- Soalan Yang Sering Ditanya Oleh Pelanggan FULVICO Functional
Drink (FFD) 
 
1. Kenapa Hitam?
Jawapan : FULVICO Functional Drink (FFD) memang bewarna hitam semulajadi hasil daripada 
gabungan Asid Fulvic, Mineral Organik & Air Hidrogen. Laporan makmal mengesahkan bahawa
FULVICO Functional Drink (FFD) tidak mengandungi sebarang pewarna tambahan. Jika
ditumpahkan di atas baju bewarna putih, kesan akan hilang dengan mudah dan tidak
meninggalkan kotoran seperti air kopi
 
2. Apa Rasa FULVICO Functional Drink (FFD)?
Jawapan: FULVICO Functional Drink (FFD) tidak mempunyai sebarang bau dan rasanya seperti
meminum air putih atau air mineral
 
3. Halal ke?
Jawapan: FULVICO Functional Drink (FFD)  adalah campuran Mineral Organik & Air sahaja.
Dibotolkan di kilang yang mempunyai GMP di Puchong Selangor. Jadi ia adalah selamat dan 
boleh diminum tanpa was-was. FULVICO Functional Drink (FFD) dalam proses mendapatkan
sijil halal dari JAKIM
 
4. Berapa lama berkesan?
Jawapan: Bergantung pada tindakbalas tubuh setiap individu. Dalam masa 1 hingga 3 hari boleh
rasakan kesan pada tubuh badan kita. Kesan yang dirasai mungkin berbeza dari seorang individu
dengan individu yang lain.
 
5. Ibu mengandung boleh minum?
Jawapan : Sekiranya anda memang telah mengamalkan FULVICO Functional Drink (FFD) sebelum
hamil, anda memang digalakkan untuk meneruskan kerana FULVICO Functional Drink (FFD) bagus
untuk kandungan dan tenaga tetapi sekiranya anda ingin mula minum FULVICO Functional Drink
(FFD) semasa mengandung dan tidak pernah mengamalkannya sebelum hamil, anda tidak begitu
digalakkan. 
 
Ini kerana walaupun FULVICO Functional Drink (FFD) bagus untuk kandungan tetapi kita tidak
tahu apa tindakbalas peringkat awal tubuh anda pada FULVICO Functional Drink (FFD). Mungkin
anda akan rasa sedikit pening, mengantuk atau terlalu lapar dan kerap membuang air kecil.
Kesan-kesan ini dikhuatiri mengganggu keselesaan anda yang sedang hamil.
 
Jika ingin mencuba ketika hamil, disarankan agar cuba sedikit demi sedikit untuk melihat
tindakbalas pada tubuh terlebih dahulu.
 
6. Apa tindakbalas awal yang biasa dirasai oleh pengguna yang meminum
FULVICO Functional Drink (FFD)?
Jawapan: Tindakbalas adalah berbeza untuk setiap individu. Terutamanya ia bergantung dengan
cara hidup seseorang. Jika individu tersebut banyak mengambil ubat-ubatan dan mempunyai
banyak toksin dalam badan, biasanya tubuh akan mengeluarkan toksin terlebih dahulu. Ada juga
pengguna yang rasa mengantuk di peringkat awal, rasa lapar, letih dan membuang air kecil banyak kali. 
 
Walaubagaimanapun, ramai juga pengguna yang terus rasa segar dan bertenaga dan kebanyakan
golongan ini adalah golongan yang kerap melakukan aktiviti sukan dan mengamalkan cara hidup sihat.
 
Apa pun tindakbalas yang dialami, tolong bersabar kerana ia akan berakhir dalam masa lebih kurang
seminggu dan anda akan mula merasai kesan positif yang membahagiakan
 
7. Kanak-kanak boleh minum ke?
Jawapan: Boleh  dan sangat disarankan jika diberi pada anak-anak kecil waktu demam atau sakit.
Suhu akan cepat turun dan kadar makan ubat batuk dan selsema tidak perlu lama kerana akan lebih
cepat sembuh
 
8. Minum waktu bila?
Jawapan: Bila-bila masa sahaja tetapi jika memilih untuk minum sekali sehari bolehlah minum pada
waktu pagi sebelum sarapan
 
9. Siapa yang tak boleh minum FULVICO Functional Drink (FFD)?
Jawapan: Hanya pesakit LUPUS (SLE) sahaja yang tidak digalakkan untuk minum kerana antibodi
pesakit LUPUS menyerang organ dalaman mereka sendiri. Manakala FULVICO Functional Drink (FFD)
pula meningkatkan antibodi kita. Apabila FULVICO Functional Drink (FFD) meningkatkan antibodi
pesakit LUPUS, makin kuat antibodi itu menyerang organ dalaman mereka.
 
10. Boleh minum lebih ke?
Jawapan: Tiada masalah malah digalakkan. Tiada had maksimum kerana FULVICO Functional Drink
(FFD) bukan ubat.
 
11. Bukankah minum banyak sangat mineral tak bagus?
Jawapan : Memang tak bagus jika mineral itu adalah mineral bukan organik kerana ia tidak akan
diserap sepenuhnya oleh sel badan kita dan akan terkumpul dalam buah pinggang dan sendi dan
boleh jadi batu empedu
 
FULVICO Functional Drink (FFD) pula kaya dengan Mineral Organik, jadi boleh diminum banyak kerana 
sepenuhnya akan dihurai dan diserap. Malah Asid Fulvic dalam FULVICO Functional Drink (FFD) akan 
bantu huraikan semua mineral yang selama ini tak dihuraikan di dalam badan anda agar dapat diserap.
Mana-mana toksin yang ada dalam badan anda akan dibuang oleh Asid Fulvic. 
 
Jika minum FULVICO Functional Drink (FFD) dengan ubat-ubatan, bukan sahaja ubat itu akan dihurai
dan diserap sepenuhnya, penyembuhan akan lebih cepat dan organ dalaman akan dilindungi dari bahaya
toksin.
 
 
Beli Sekarang!
  
Sila klik>>>  
http://fulvicobyerzitehmohd.wasap.my/    
 
atau hubungi
010-2002105
 
Atau Email ke 
sales@fulvico.my
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SUMBER ANTIOKSIDAN & ELEKTROLIT

This is sample content, you can replace it with your own text and images.
DISCLAIMER: Apa yang dinyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan ulasan pengguna sebenar. Pengguna dinasihatkan menggunakan produk ini seperti arahan. Kesan adalah berbeza untuk setiap individu bergantung kepada tindakbalas badan mereka terhadap FULVICO Functional Drink (FFD). Kami tidak bertanggungjawab kepada sebarang masalah pengguna di atas penggunaan produk ini
Copyright ©2017 FULVICO, All Rights Reserved.