LEBIH SIHAT, KUAT & FOKUS
 
 
 
Anda sering penat dan mudah mendapat penyakit dan ini semua adalah halangan utama anda untuk
mencapai  kejayaan dan kebahagiaan dalam hidup
 
Kehidupan yang sibuk setiap hari dan jadual yang sangat padat menjadikan anda cepat penat dan
apabila pulang ke rumah, anda sudah tidak mampu untuk bermesra besama keluarga akibat
kepenatan.
 
Apa yang anda fikirkan hanyalah kepenatan dan keinginan untuk cepat berehat dan tidur.
 
Kepenatan yang berpanjangan akan menyebabkan anda mudah mendapat penyakit seperti demam,
selsema dan batuk dan untuk menyembuhkannya akan mengambil masa yang lama kerana
penurunan tahap kekuatan antibodi anda
 
Apakah langkah yang perlu anda lakukan agar anda dapat meningkatkan tahap kesihatan dan
kecergasan anda agar anda dapat meningkatkan daya fokus anda dalam mencapai kejayaan dalam apa
jua yang anda lakukan:
 
1. Pastikan anda membuang air besar dengan lawas setiap hari agar kadar
toksin dalam badan dapat dikurangkan
 
2. Pastikan anda mendapatkan cukup bekalan mineral organik dan kurangkan
pengambilan mineral bukan organik.
 
Ini kerana mineral organik akan dihurai dan diserap sepenuhnya oleh sel badan anda tetapi mineral
bukan organik yang banyak di pasaran tidak akan dihurai dan diserap sepenuhnya di dalam badan
anda dan akan menambah kadar toksin yang boleh merbahayakan kesihatan organ dalaman anda
 
3. Pastikan anda mendapat tidur yang cukup dan berkualiti
 
4. Pastikan anda mengamalkan cara hidup yang tenang tanpa stress
 
5. Pastikan anda sentiasa menjaga kesihatan dalaman dan luaran badan
 
FULVICO Functional Drink (FFD) dapat membantu anda untuk memastikan kelima-lima perkara asas
di atas agar anda dapat hidup dengan lebih sihat, bertega dan fokus sepanjang hari walaupun terpaksa
mengharungi hari-hari yang sibuk.
 
Bukan itu sahaja, malah FULVICO Functional Drink sangat sesuai diminum oleh golongan yang gemar
bersukan. Ini kerana setiap botol kaya dengan sumber elektrolit yang penting bagi menggantikan
elektrolit yang hilang semasa anda berpeluh atau menangis. 
 
Testimonial
 
 
 

 
"Saya memang ada masalah membuang air besar sejak dari kecil  lagi. Saya hanya membuang paling
banyak pun seminggu dua kali dan nak membuang tu bukan satu perkara yang mudah untuk saya.
Tapi bila saya amalkan FULVICO Functional Drink (FFD) ni saya dah membuang setiap hari dan yang
paling saya suka bukan sekadar membuang tapi betul-betul lawas dan puas.Saya dapat rasa yang saya
semakin bertenaga dan fokus. Saya suka FULVICO Functional Drink (FFD)" kata Mira Izany,eksekutif
muda di agensi di bawah Kementerian Komunikasi & Multimedia Malaysia
 
 
"Siang bekerja malam pulak belajar sambung master. Memang sebelum ni saya rasa terlampau penat 
dan ditambah pulak saya memang ada masalah nak membuang air besar. Tapi sejak saya amalkan 
FULVICO Functional Drink (FFD) ni, bukanlah langsung tak penat tapi saya rasa penat memang
berkurang sangat dan paling best adalah saya boleh fokus. Saya pun gembira sangat sebab saya dah
boleh membuang setiap pagi dengan lawasnya. Saya suggest pada sesiapa yang sibuk macam saya ni,
minumlah FULVICO Functional Drink (FFD)" kata Izwan seorang eksekutif marketing communication
di MYNIC Berhad dan juga pelajar Master di UPM, Serdang
 
"Saya memang sering melakukan aktiviti sukan dan aktiviti yang saya kerap lakukan adalah marathon
sejauh 10 km. Sebelum mengamalkan FULVICO Functional Drink saya memang cepat penat dan tak
mampu mengahabiskan larian. Saya cuma berlari dalam 5km dan teruskan dengan berjalan sehingga
ke garisan penamat. Tetapi perubahan yang sangat ketara bila saya mula mengamalkan minuman ini,
saya rasa penat berkurangan dan saya mampu menghabiskan larian saya sehingga ke garisan penamat.
Saya rasa cukup betenaga. Saya akan perkenalkan FULVICO Functional Drink kepada kawan-kawan saya
yang minat bersukan seperti saya", kata Daniel Goh, seorang usahawan muda yang menjalankan
perniagaan perkhidmatan membekalkan pekerja asing, Green Resources.
 
"Saya sudah mencuba FULVICO Functional Drink dan bandingkan kadar energy saya sebelum dan selepas
mengamalkan. Saya dapat rasakan kadar energy saya memang awesome sangat sangat. Kurang penat dan
lebih bertenaga", kata seorang pelumba basikal dan juga merupakan usahawan IT yang berjaya, Juraizam ,
CEO Data KL.
 
DISCLAIMER: Kesan adalah berbeza untuk setiap individu bergantung kepada tindakbalas badan mereka terhadap FULVICO Functional Drink (FFD). 
 
 
FULVICO Functional Drink (FFD) tidak mempunyai sebarang bau. Rasanya seperti meminum air putih
atau air mineral 
 
Walaupun kelihatan bewarna hitam tetapi laporan makmal mengesahkan bahawa FULVICO Functional
Drink (FFD) tidak mengandungi sebarang pewarna dan jika ditumpahkan di atas baju bewarna putih,
kesan boleh dicuci dengan mudah dengan hanya menggunakan air sahaja kerana kesan itu tidak melekat
seperti kotoran air kopi
 
Setiap botol kaya dengan Asid Fulvic dan Mineral Organik
 
Apa itu mineral organik?
 
Mineral organik adalah mineral semulajdi yang terhasil dari mendapan tumbuhan berabad lamanya dan
boleh didapati di dalam perut bumi. Mesti digali sekurang-kurangnya 6 meter dalam sebelum menjumpai
mineral ini di kawasan tertentu. 
 
Mineral organik ini jika dimakan akan diserap sepenuhnya oleh sel badan kita.
 
Khasiatnya seperti kita memakan tumbuhan yang ditanam di atas tanah yang subur tetapi malangnya hari
ini sudah tiada tanah subur seperti ini dan kebanyakan tumbuhan yang kita makan tidak mempunyai
cukup mineral kerana ditanam menggunakna teknik pertanian moden.
 
Apa pula mineral bukan organik?
 
Mineral bukan organik pula adalah mineral yang diperbuat daripada batu. Mineral ini lebih murah dan
kebanyakannya digunakan untuk membuat pil vitamin dan mineral serta air minuman mineral yang
banyak di pasaran.
 
Mineral bukan organik ini jika diambil secara berlebihan adalah tidak baik untuk kesihatan badan kita
kerana ia tidak akan dihurai dan diserap dengan sepenuhnya oleh sel. Sisa yang tertinggal akan berkumpul
di dalam badan dan boleh menyebabkan sakit sendi, buah pinggang dan batu empedu.
 
 
FULVICO Functional Drink (FFD) diproses di kilang yang mempunyai GMP di Puchong, Selangor dan
mengandungi bahan semulajadi yang boleh diminum tanpa was-was
 
 
Kandungan Dalam Setiap Botol FULVICO Functional Drink (FFD)
 
1. 77 jenis Fulvic Trace Mineral (Mineral Organik & Asid Fulvic)
 
2.  Air  
 
Campuran kedua-dua bahan semulajadi ini menjadikan setiap botol FULVICO Functional Drink (FFD) :
 
     i) 100% organik
 
     ii) 0% kalori
 
     iii) 0% karbohidrat
 
     iv) 0% gula
 
     v) 0% kafein
 
     vi) 0% pewarna 
 
     vii) 0% perasa 
 
     viii) 0% gluten  
 
 
FULVICO Functional Drink (FFD) juga kaya dengan Sumber Elektrolit, Antioksidan & Asid Amino
 
Sumber Elektrolit adalah penting untuk mengganti elektrolit yang  hilang semasa menangis
dan berpeluh
 
Elektrolit juga dipanggil sebagai cecair badan di mana jika tidak mencukupi anda mudah
demam dan berpotensi mendapat stroke haba
 
Sumber Antioksidan pula adalah sangat penting untuk mencegah kanser 
 
Sumber Antioksidan membantu membaikpulih sel yang rosak akibat radikal bebas, iaitu racun
yang terhasil daripada makanan dan minuman tercemar serta persekitaran yang kotor dan beracun
 
Sumber Asid Amino adalah sangat penting untuk pertumbuhan tisu dan otot 
 
 
Testimonial
 
 
 
 
 
DISCLAIMER: Kesan adalah berbeza untuk setiap individu bergantung kepada tindakbalas badan mereka terhadap FULVICO Functional Drink (FFD). 
 
Tawaran Hebat 
 
  
Cara minum:
  
1/2 cawan/gelas  (150ml) sekali atau dua kali sehari setiap hari dan lebih baik jika diminum lebih dan tidak
ada had maksimum
 
Boleh diminum terus atau boleh juga ditambah dengan air lain sehingga penuh cawan/gelas 
(Dilarang dicampur dengan air dari sumber paip yang tidak ditapis kerana kandungan Asid Fulvic tidak
digalakkan untuk bercampur klorin)
 
Boleh dicampur dengan air putih atau air berperisa seperti kordial, teh, milo atau sebagainya mengikut
keselesaan individu
 
Boleh juga diminum biasa, sejuk dari peti ais atau dipanaskan di atas dapur (Minum FULVICO Functional
Drink (FFD) panas dapat membantu melegakan gastrik dan cirit-birit  dalam beberapa minit)
 
Untuk pelanggan yang kali pertama mencuba, anda sangat digalakkan untuk meminum setengah  botol
FULVICO Functional Drink (FFD) setiap pagi selama seminggu untuk dapatkan kesan yang cepat dan
berkesan. Ini kerana FULVICO Functional Drink (FFD) akan membantu untuk keluarkan dahulu toksin
dari badan anda

 

Beli Sekarang!
  
Sila klik>>> 
http://fulvicobyerzitehmohd.wasap.my/              
 
Atau Hubungi 010-2002105 
 
Atau Email ke sales@fulvico.my
 
 
 
Soalan- Soalan Yang Sering Ditanya Oleh Pelanggan FULVICO Functional
Drink (FFD) 
 
1. Kenapa Hitam?
Jawapan : FULVICO Functional Drink (FFD) memang bewarna hitam semulajadi hasil daripada 
gabungan Asid Fulvic, Mineral Organik & Air Hidrogen. Laporan makmal mengesahkan bahawa 
FULVICO Functional Drink (FFD) tidak mengandungi sebarang pewarna tambahan. Jika
ditumpahkan di atas baju bewarna putih, kesan akan hilang dengan mudah dan tidak meninggalkan
kotoran seperti air kopi
 
2. Apa Rasa FULVICO Functional Drink (FFD)?
Jawapan: FULVICO Functional Drink (FFD) tidak mempunyai sebarang bau dan rasanya seperti
meminum air putih atau air mineral
 
3. Halal ke?
Jawapan: FULVICO Functional Drink (FFD)  adalah campuran Mineral Organik & Air sahaja.  
Dibotolkan di kilang yang mempunyai GMP di Puchong Selangor. Jadi ia adalah selamat dan boleh
diminum tanpa was-was. FULVICO Functional Drink (FFD) dalam proses mendapatkan sijil halal
dari JAKIM
 
4. Berapa lama berkesan?
Jawapan: Bergantung pada tindakbalas tubuh setiap individu. Dalam masa 1 hingga 3 hari boleh
rasakan kesan pada tubuh badan kita. Kesan yang dirasai mungkin berbeza dari seorang individu
dengan individu yang lain.
 
5. Ibu mengandung boleh minum?
Jawapan : Sekiranya anda memang telah mengamalkan FULVICO Functional Drink (FFD) sebelum
hamil, anda memang digalakkan untuk meneruskan kerana FULVICO Functional Drink (FFD) 
memang bagus untuk kandungan dan tenaga tetapisekiranya anda ingin mula minum FULVICO
Functional Drink (FFD) semasa mengandung dan tidak pernah mengamalkannya sebelum hamil,
anda tidak begitu digalakkan. 
 
Ini kerana walaupun FULVICO Functional Drink (FFD) bagus untuk kandungan tetapi kita tidak
tahu apa tindakbalas peringkat awal tubuh anda pada FULVICO Functional Drink (FFD). Mungkin
anda akan rasa sedikit pening, mengantuk atau terlalu lapar dan kerap membuang air kecil.
Kesan-kesan ini dikhuatiri mengganggu keselesaan anda yang sedang hamil
 
Jika ingin mencuba ketika hamil, disarankan agar cuba sedikit demi sedikit untuk melihat
tindakbalas pada tubuh terlebih dahulu.
 
6. Apa tindakbalas awal yang biasa dirasai oleh pengguna yang meminum
FULVICO Functional Drink (FFD)?
Jawapan: Tindakbalas adalah berbeza untuk setiap individu. Terutamanya ia bergantung dengan
cara hidup seseorang. Jika individu tersebut banyak mengambil ubat-ubatan dan mempunyai
banyak toksin dalam badan, biasanya tubuh akan mengeluarkan toksin terlebih dahulu. Ada juga
pengguna yang rasa mengantuk di peringkat awal, rasa lapar, letih dan membuang air kecil banyak
kali. 
 
Walaubagaimanapun, ramai juga pengguna yang terus rasa segar dan bertenaga dan kebanyakan
golongan ini adalah golongan yang kerap melakukan aktiviti sukan dan mengamalkan cara hidup
sihat.
 
Apa pun tindakbalas yang dialami, tolong bersabar kerana ia akan berakhir dalam masa lebih
kurang seminggu dan anda akan mula merasai kesan positif yang membahagiakan
 
7. Kanak-kanak boleh minum ke?
Jawapan: Boleh  dan sangat disarankan jika diberi pada anak-anak kecil waktu demam atau sakit.
Suhu akan cepat turun dan kadar makan ubat batuk dan selsema tidak perlu lama kerana akan
lebih cepat sembuh
 
8. Minum waktu bila?
Jawapan: Bila-bila masa sahaja tetapi jika memilih untuk minum sekali sehari bolehlah minum
pada waktu pagi sebelum sarapan
 
9. Siapa yang tak boleh minum FULVICO Functional Drink (FFD)?
Jawapan: Hanya pesakit LUPUS (SLE) sahaja yang tidak digalakkan untuk minum kerana antibodi
pesakit LUPUS menyerang organ dalaman mereka sendiri. Manakala FULVICO Functional Drink
(FFD) pula meningkatkan antibodi kita. Apabila FULVICO Functional Drink (FFD) meningkatkan
antibodi pesakit LUPUS, makin kuat antibodi itu menyerang organ dalaman mereka.
 
10. Boleh minum lebih ke?
Jawapan: Tiada masalah malah digalakkan. Tiada had maksimum kerana FULVICO Functional
Drink (FFD) bukan ubat.
 
11. Bukankah minum banyak sangat mineral tak bagus?
Jawapan : Memang tak bagus jika mineral itu adalah mineral bukan organik kerana ia tidak akan
diserap sepenuhnya oleh sel badan kita dan akan terkumpul dalam buah pinggang dan sendi dan
boleh jadi batu empedu
 
FULVICO Functional Drink (FFD) pula kaya dengan Mineral Organik, jadi boleh diminum banyak
kerana sepenuhnya akan dihurai dan diserap. Malah Asid Fulvic dalam FULVICO Functional
Drink (FFD) akan bantu huraikan semua mineral yang selama ini tak dihuraikan di dalam badan
anda agar dapat diserap. Mana-mana toksin yang ada dalam badan anda akan dibuang oleh Asid
Fulvic. 
 
Jika minum FULVICO Functional Drink (FFD) dengan ubat-ubatan, bukan sahaja ubat itu akan 
dihurai dan diserap sepenuhnya, penyembuhan akan lebih cepat dan organ dalaman akan dilindungi
dari 
bahaya toksin.
  
   
Beli Sekarang!
  
Sila klik>>>  
 
atau hubungi 010-2002105
 
Atau Email ke sales@fulvico.my
DISCLAIMER: Apa yang dinyatakan di web ini adalah benar dan tepat mengikut fakta semasa dan ulasan pengguna sebenar. Pengguna dinasihatkan menggunakan produk ini seperti arahan. Kesan adalah berbeza untuk setiap individu bergantung kepada tindakbalas badan mereka terhadap FULVICO Functional Drink (FFD). Kami tidak bertanggungjawab kepada sebarang masalah pengguna di atas penggunaan produk ini
Copyright ©2017 FULVICO, All Rights Reserved.